TAITEELLINEN JOHTO

Orkesterin hallinto ja taiteellinen johto on tukiyhdistyksen käsissä. Ohjelmistosta sovimme kulloisenkin konsertin kapellimestarin ja solistien kanssa.  The Entertainer-konserttiin kokosimme orkesterin soittajien kesken kapellimestarin toivekappaleita ja teimme niihin sovitukset.
Debyyttikonsertin kapellimestarina ja ohjelmiston kokoajana toimi Antti Rissanen. Hänen vankkaa ammattitaitoaan saamme kiittää onnistuneesta alusta, ja hänen sovituksiaan esitettiin myös toisessa konsertissamme.
Antti ”Martin” Rissanen (s.1975)
i94665017._szw1280h1280_
lisätietoja: www.seasidemusic.fi
Pasunisti-kapellimestari, musiikin moniottelija Antti Rissanen aloitti pianolla 6-vuotiaana Kotkan-Seudun musiikkiopistossa. Sen jälkeen hän on opiskellut klassista pianonsoittoa, jazzmusiikkia ja orkesterinjohtamista Sibelius-Akatemiassa, Berliinin ”Hanns Eisler” -musiikkikorkeakoulussa ja New Yorkissa The New School Universityssä. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 2001 Sibelius-Akatemiasta , josta hän väitteli tuoreltaan myös musiikin tohtoriksi.
Ulkomailla hänet tunnetaan suomalaisena kansainvälistä uraa tekevänä jazzpasunistina sekä Venäjällä Moskovan ”George Garanian” big bandin vierailevana ylikapellimestarina (vuodesta 2010 lähtien). Venäjällä hänet tunnetaan nimellä Antti Martin. Viimeaikaisista solisteista Venäjällä mainittakoon mm. Micheal Mwenso (USA), Lagaylia Frazier (USA), The New York Voices (USA), Benny Golson (USA), Deborah Davis (USA) ja Jamie Davis (USA).
Suomessa hän on soittanut vuosia lukuisissa maamme eturivin yhtyeissä ja tehnyt vuositasolla 80-120 konserttia vuodessa. Vuosien soittokokemuksen pohjustamana Umon riveissä, hän toimii tällä hetkellä yhtenä Umon kapellimestarina. Helsinkiläisen the Great Helsinki Swing big bandin pääkapellimestarina hän aloitti vuonna 2006. Suomen big band -yhdistyksen nuorista suomalaisista lahjakkuuksista koostuvaa Finnish Junior All Star big bandiä hän on johtanut vuodesta 2001 alkaen. Imatra big bandin johtajana hän aloitti vuonna 2003. Vantaan viihdeorkesterin kapellimestari-debyyttinsä hän teki vuonna 2010. Ulkomailla hän soittanut mm. Saksassa Berliinin radion big bandissä, Kölnin radion big bandissä sekä Hampurin radion big bandissä. Amerikassa hän asui vuosina 1999-2000. Näinä vuosina hän soitti mukana eräissä maailman tunnetuimmissa yhtyeissä mm. Charles Mingus big bandissä, Dizzy Gillespie big bandissä sekä Charles Tolliverin big bandissä.
Säveltäjä-sovittajana hänen sovituskataloginsa kattaa noin 280 sovitusta, joissa mukana on sovituksia mm. sinfoniaorkesterille, big bandille, jazz-yhtyeille puhallinorkesterille, kvinteteille, kvarteteille, trioille ja duoille. Säveltämisen hän on aloittanut jo hyvin varhain ennen kouluikää ja omaa tuotantoansa hän on esittänyt ammattimaisesti jo 25 viime vuoden ajan.
Takanaan hänellä on lukuisia kiertueita 25 maassa eripuolilla Eurooppaa, Afrikassa, Kuubassa, Brasiliassa, Venäjällä ja USA:ssa. Hän voitti  kansainvälisen  ”Rich Matteson” -jazzkilpailun Lahdessa 2001 ja  kansainvälisen ”Frank Rosolino”- jazzpasuunakilpailun 1998. Frankfurtin radion big band -sävellyskilpailussa hän sijoittui toiseksi 1996. Lieksan Vaskiviikot valitsi hänet vuoden vaskisoittajaksi vuodelle 2002 toisena jazz-muusikkona sitten tittelin perustamisen vuonna 1988. Vuonna 2008 Imatra big band festival myönsi hänelle ensimmäisen IBBF Award -palkinnon, hänen big band -musiikin hyväksi tekemästään työstä. Suomen jazz rytmit -lehden kriitikkoäänestys on valinnut hänet vuoden jazzpasunistiksi vuosina 2001-2013.
Opetustyötä hän hoitaa Metropolian Pop/jazz -musiikin koulutusohjelmassa puhaltimien vastuuopettajana. Vuosina 2007-2011 hän toimi lehtorina Sibelius-Akatemian jazzmusiikin koulutusohjelmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

tamperelaisen viihdeorkesterin kotisivut